BOX_house to modułowy, nowoczesny dom powstały z siedemnastu stalowych modułów o wymiarach rzutu 3,00 x 6,00 m każdy. Dwukondygnacyjny budynek został zaprojektowany przez Pracownię Projektową PRODOM Małgorzaty i Krzysztofa Grabowskich. Dom o łącznej powierzchni użytkowej 216 m kw posiada tradycyjny układ funkcjonalny z ogólnodostępną częścią dzienną, znajdującą się na parterze oraz częścią prywatą, nocną na piętrze. Ważnym elementem projektu jest wspornikowy balkon zlokalizowany we frontowej części budynku. BOX_house w całości został wykonany ze stalowych modułów obudowanych panelami płyty warstwowej z wypełnieniem pianką poliizocyjanurową. Elewacja parteru została pokryta panelami z blachy CORTEN, natomiast piętro oraz obudowa wspornikowego balkonu ( wiszący moduł )została  wykończona białymi, matowymi płytami włóknocementowymi.