Design budynku nawiązuje do jego funkcji i podkreśla naturalny cykl, ciepło budynku jest wykorzystywane do hodowli roślin, system zbierania deszczówki przekazuje ją do systemu nawadniającego uprawy, a resztki jedzenia i odpady wykorzystywane są do produkcji naturalnych nawozów. Owoce i warzywa uprawiane w budynku skrócą łańcuch dostaw, ograniczą ilość szkodliwych dla środowiska opakowań i zniwelują wykorzystywanie niezdrowych nawozów i pestycydów. Prace nad projektem trwały dwa lata w pracowni Studio Precht. Konstrukcja budynku, składającego się z modułowych segmentów, powstanie z krzyżowo laminowanego drewna tworzącego. Wielkość, kształt a nawet charakter modułów zostanie indywidualnie dopasowana do zamówień poszczególnych inwestorów. W wieżowcu można zainstalować panele słoneczne, które będą zasilały w energie lokale. Najmniejsze mieszkania dostępne w ofercie będą miały powierzchnię 9 mkw i dostęp do balkonu o wielkości 2,5 metrów kwadratowych.