Nieruchomość w Lubieńcu na pierwszy rzut oka przypomina nieforemny głaz. Podczas realizacji projektu po raz pierwszy w Polsce zastosowano natrysk membrany poliuretanowej, który do tej pory był wykorzystywany tylko w budownictwie przemysłowym. Dzięki wykorzystaniu takiego rozwiązania budynek zyskał niepowtarzalny charakteru,  który został dodatkowo podkreślony brakiem detali. Architekci zastosowali ciekawe rozwiązanie przechylając wierzchołek dachu w stronę ogrodu. Taki zabieg sprawił, że dom jest optycznie bardziej oddalony od sąsiada. Przechylenie bryły w stronę ulicy podkreśliło istniejące linie zabudowy. Dzięki „ścięciu” szczytu dachu powstało miejsce na pokaźny świetlik zapewniający dużą ilość światła dziennego. Wnętrze domu utrzymane jest w bieli, którą połączono z naturalnymi materiałami i betonem.