Rezydencja położona jest w zalesionym miejscu z widokiem na piętrzące się wzgórza. Niezwykłą zaletą jest możliwość naturalnego oświetlania domu. Liczne przeszklenia wyglądają estetycznie i są wyjątkowo funkcjonalne. Refleksy promieni słonecznych i poświaty księżycowej widoczne są wewnątrz domu na suficie i na ścianach. Dzięki nowoczesnej konstrukcji dom posiada dobrą cyrkulację powietrza. Zimą w domu ciepło, a latem chłodno. Układ funkcjonalny rezydencji zaplanowano tak, aby z salonu i jadalni można było podziwiać taras wraz basenem. Sypialnia usytuowana jest na piętrze. Geometryczna i ascetyczna bryła domu w białym kolorze idealnie wkomponowana jest w otoczenie. Biel jest również dominującym kolorem wystroju wnętrz. To przykład współ-czesnego minimalizmu z wyselekcjonowanym doborem środków designu. (kc)

źródło: www.worldarchitecturenews.com